ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ

Διεθνείς Συνεργασίες

Κατανοώντας πως μία από τις βασικές επιθυμίες πολλών Ελλήνων μαθητών ήταν οι Προπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό, το 1990 ιδρύσαμε το Plakas Foundation Studies, το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα εξειδικευμένο κέντρο προετοιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων στους τομείς Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού και Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Architecture and Art & Design) σε Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Το προσφερόμενο από τον Εκπαιδευτικό μας οργανισμό πρόγραμμα: “Foundation – Portfolio Course”, επίσημα αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) καθώς από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποτελεί ένα Προ-Πανεπιστημιακό πρόγραμμα, όπου γίνεται ειδική προετοιμασία και εισαγωγή στην ύλη που θα διδαχθεί κάθε υποψήφιος στο 1ο έτος Σπουδών του και παράλληλα εξασφαλίζεται η ομαλή προσαρμογή και εξοικείωση με το Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας που θα σπουδάσει. Τμήματα “Foundation and Portfolio Course” λειτουργούν στο Κεντρικό μας Φροντιστήριο στην Αθήνα, καθώς και στα Φροντιστήριά μας στη Γλυφάδα και την Κηφισιά.

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώξαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε Ακαδημαϊκές συνεργασίες με Αναγνωρισμένα διεθνούς φήμης Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ανοίγοντας νέες προοπτικές στους φιλόδοξους Σπουδαστές μας.

Η διεθνής αναγνώριση των προγραμμάτων μας δίνει τη δυνατότητα σε όσους Σπουδαστές μας το επιθυμούν, να συνεχίσουν προνομιακά τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμιο της επιλογής τους στο εξωτερικό.

Οι μέχρι σήμερα Συνεργασίες μας

  • University for the Creative Arts (uca.ac.uk)
  • Northumbria University (northumbria.ac.uk)
  • University of Northampton (northampton.ac.uk)
  • Frederick University (frederick.ac.cy)
  • University of Nicosia (unic.ac.cy)
  • Neapolis University Pafos (nup.ac.cy)
  • RUFA – Rome University of Fine Arts (unirufa.it)
  • Linnaeus University (lnu.se)
  • Kaplan Pathways (kaplanpathways.com)

Έχουμε όραμα, καθοδηγούμαστε από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, και τα παιδιά μας αξίζουν πάντα το καλύτερο!

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ

Προοπτικές - Στόχοι

Επενδύουμε στο μέλλον

Το 1970, ξεκινώντας τη μεγάλη εκπαιδευτική περιπέτεια του Κέντρου Τεχνών Πλάκα, είχαμε τη βεβαιότητα ότι επενδύουμε στο μέλλον.

Έκτοτε άλλαξαν πολλά. Το έργο μας έγινε γνωστό και εκτιμάται από όλο τον τεχνικό κόσμο. 55.000 Σπουδαστές μέχρι σήμερα εμπιστεύθηκαν τα προγράμματα σπουδών μας, θεμελιώνοντας την επαγγελματική ζωή τους σε στέρεες βάσεις.

Οι αρχικοί μας στόχοι πάντως παραμένουν σήμερα αναλλοίωτοι. Επιδιώκουμε τη διαρκή βελτίωση της απόδοσής μας, σε γνωστικό και σε παιδαγωγικό επίπεδο.

Το Κέντρο Τεχνών Πλάκα ανέκαθεν ήταν προσανατολισμένο στο μέλλον. Από αυτό εμπνέεται και αυτό υπηρετεί, ανοίγοντας σταθερά νέες προοπτικές στην Εικαστική και Τεχνική Παιδεία της χώρας μας.

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών μας η μεγαλύτερη επιτυχία μας!

Επιδιώκουμε και σήμερα,

όπως και τότε, τη διαρκή βελτίωση της απόδοσής μας στο γνωστικό και το παιδαγωγικό επίπεδο. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την εκπαιδευτική συνεργασία μας με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού αξιοποιώντας με συνέπεια την προηγμένη τους τεχνογνωσία προς όφελος των Σπουδαστών μας.