ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφτούν και να γνωρίσουν μέρη με μορφωτική αξία και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και με δημιουργήματα που προσφέρουν ευχαρίστηση.

Οι εκδρομές του Κέντρου Τεχνών Πλάκα αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα και συνδυάζονται με τη Ζωγραφική, τον Σχεδιασμό στο ύπαιθρο και την ξενάγηση σε Μουσεία.

Κέντρο Τεχνών Πλάκα Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Ελεύθερο σχέδιο σε ανοιχτό χώρο

Πρόκειται για σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται σε ανοιχτό χώρο με στόχο την εξοικείωση των μαθητών στο Ελεύθερο Σχέδιο και την αποτύπωση του δημόσιου χώρου.

Ενδεικτικά δημόσια κτήρια και χώροι που πραγματοποιούνται τα μαθήματα είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Βίλα Δροσίνη και η Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά και το νοσοκομείο ΚΑΤ στο Μαρούσι που επιλέχθηκε λόγω των μορφολογικών του χαρακτηριστικών που το εντάσσουν στον Μοντερνισμό και συνδέεται με το BAUHAUS το οποίο εξετάζουν ιστορικά οι μαθητές.

Ζωγραφική στην ύπαιθρο

Το πρωινό της Μεγάλης Πέμπτης τα τελευταία Πενήντα (50) χρόνια μας βρίσκει παρέα με τους Σπουδαστές μας στη Στοά του Αττάλου της Αρχαίας Αγοράς, να ζωγραφίζουν τις αρχαιότητες και το τοπίο γύρω από την Ακρόπολη.

Βάσει των παραπάνω είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς πως οι Σπουδαστές, μέσα από τις εκπαιδευτικές εκδρομές έχουν την ευκαιρία να μάθουν ενώ συγχρόνως αποτελούν μια συναρπαστική και πολύμορφη βιωμένη πραγματικότητα γι’ αυτούς.