ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Διαγωνισμοί

Οι Διαγωνισμοί Παιδικής Ζωγραφικής αποτελούν θεσμό για το Κέντρο Τεχνών Πλάκα, καθώς από τη Δεκαετία του ’90, το Κέντρο Τεχνών Πλάκα προκηρύσσει κάθε χρόνο Διαγωνισμούς Ζωγραφικής.

Κέντρο Τεχνών Πλάκα Διαγωνισμοί

Οι Διαγωνισμοί απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας πέντε (5) έως και δεκαεπτά (17) ετών από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, Παιδικές Βιβλιοθήκες και Μουσεία της Αττικής με αντίστοιχες χρηματικές βραβεύσεις, αλλά και υποτροφίες Σπουδών. Την επιλογή των έργων αναλαμβάνει επταμελής Κριτική Επιτροπή. Απονέμονται βραβεία σε ΑμεΑ, σε αυτές τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές προσωπικότητες, ενώ Δίπλωμα Συμμετοχής αποστέλλεται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στον κάθε διαγωνισμό.

Η συμμετοχή 1000 και πλέον μαθητών κάθε χρόνο, μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί τους, όπως και με τους Εκπαιδευτικούς των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Αττικής, αναλύοντάς τους τις απεριόριστες προοπτικές της Εικαστικής Εκπαίδευσης.

Μέσα από τους διαγωνισμούς αυτούς οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη «γλώσσα» της ζωγραφικής καθώς και άλλων μεθόδων.

Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύονται ως πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά, που προσδοκούμε να δημιουργήσουν «κοσμήματα» μέσα από την αθωότητα και την ευαισθησία τους. Τέλος, μαθαίνουν να αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους, προσφέροντας νότες αισιοδοξίας και χαράς σε όλους μας, πρωτίστως όμως στον εαυτό τους.