ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

"π65"

Το Κέντρο Τεχνών Πλάκα έχοντας χαράξει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του Σχεδίου και των Εφαρμοσμένων Τεχνών, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη παρουσίασης δεκάδων καλλιτεχνών, έχει ξεκινήσει από το 2009 μια παράλληλη πορεία στον χώρο της τέχνης, με τη δημιουργία ενός Χώρου Τέχνης, τον Τεχνοχώρο «π65».

π65 Λογότυπο

Στην πρώτη Έκθεση με τίτλο «Σημείο Συνάντησης», συμμετείχαν 27 Καταξιωμένοι Καλλιτέχνες, όλοι τους Συνεργάτες – Καθηγητές του Κέντρου Τεχνών Πλάκα, που με τη δοκιμασμένη διδακτική τους ικανότητα και τον επαγγελματισμό τους, αποτελούν τον βασικό και αναντικατάστατο παράγοντα επιτυχίας μας.

Σκοπός της πρώτης έκθεσης, η οποία περιλάμβανε έργα διαφόρων τεχνών όπως Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Φωτογραφία, Βίντεο και Εγκατάσταση, ήταν να γνωρίσουν αφενός οι σπουδαστές μας και αφετέρου το ευρύτερο κοινό, την καλλιτεχνική δημιουργία των Καθηγητών – Συνεργατών – Καλλιτεχνών του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.

Έπειτα ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων καθώς και άλλων μορφωτικών εκδηλώσεων και διαγωνισμών Ζωγραφικής που έλαβαν χώρα στον Τεχνοχώρο «π65».

Φιλοσοφία

Στόχος του Τεχνοχώρου «π65» είναι η υποστήριξη της εξέλιξης ταλαντούχων νέων απόφοιτων των Σχολών Καλών Τεχνών σε επιτυχημένους φιλόδοξους καλλιτέχνες, καθώς και η ανάδειξη της δουλειάς πιο εδραιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών. Η φιλοσοφία μας έγκειται στην ανεύρεση και ανατροφή της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών και ενδεχομένως στην ανάδειξη των μεγάλων αστέρων του αύριο.

Το πρόγραμμα του Τεχνοχώρου «π65», προωθεί τις σχέσεις μεταξύ των Καλλιτεχνών, των Μουσείων και των Συλλεκτών ώστε να τους συγκεντρώσει όλους σε ένα χώρο που εξερευνά τις συναρπαστικές νέες δημιουργικές δυνατότητες των ατόμων.

Από τα πιο πάνω γίνεται φανερό πως η μέθοδός μας είναι προσωπική και απλή. Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από την υπόδειξη κατάλληλων έργων στην αρχή μέχρι τον προγραμματισμό προσωπικών παρουσιάσεων των έργων. Τέλος, αναλαμβάνουμε την παρουσίαση και επαγγελματική ανάρτηση έργων για πελάτες και συλλέκτες.